Unelmien kick-off eli milloin lennätät koko henkilöstön Helsinkiin ja milloin et

Firma järjestää tammikuussa kick-off -tilaisuuden kaikille Suomen myyjilleen. Provisiopalkkaiset myyjät lennätetään mm. Oulusta, Joensuusta ja Rovaniemeltä työajalla päiväksi tai pariksi Helsinkiin. Päiväohjelmassa on tuotekoulutusta, johdon terveiset ja myyntikoulutusta. Illaksi on varattu kaikille liput tapahtumaan, jossa esiintyy pari suomipopparia.

Kuulostaako kivalta? Valitettavasti ei monenkaan periferian myyjän mielestä. 

Koko reissu söi parhaimmillaan useamman työpäivän ja sitä kautta kauppaa ja myyjien tienestejä. Aamulla piti nousta neljältä tai viideltä, että ehtii koneeseen ja on paikalla heti 8:00. Auditoriossa joku johtoportaan henkilö toteaa mikkiin, että tulihan ne pitkänmatkalaisetkin sieltä viimein, jotta päästään alottaan.

Nyt maistuisi kahvi ja sämpylä, mutta ohjelmaan on merkitty vain lounas.

Neljän tunnin pikkutarkkojen  kalvosulkeisten jälkeen päästään syömään. Matkalaiset kantavat edelleen tavaroitaan, sillä he eivät ole ehtineet viedä niitä hotellille. Lounaan jälkeen jatketaan puuduttavilla samoilla sata kertaa kuulluilla "myyntivinkeillä". Neljältä lopetetaan. Osa porukasta on tässä vaiheessa ollut kellon ympäri reissussa ja selaa kissavideoita iltapäivän. Tavarat hotellille, suihku ja tiimin illallinen ennen varsinaista showta.

Paitsi että iso osa jättää väliin koko keikan jos ei jäänyt jo ennen illallista hotellille nukkumaan. Aamulla on lento kotiin. 

Ei näin. Jos aiotte käyttää kaikkien aikaa ja firman rahaa niin tehkää koulutus tai tapahtuma, johon ihmiset oikeasti haluavat tulla. Seuraavaksi muutama perusasia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Resepti unelmien kick-offiin:

  1. Matkajärjestelyt kuntoon. Voisivatko pitkänmatkalaiset saada hotellihuoneen jo edellisenä iltana? Jos saapuminen on samana päivänä, niin ohjelmaa ei kannata aloittaa ennen 12.00. 
  1. Tarjoilut kuntoon. Jos toiset ovat heränneet neljältä, heille tarjotaan 8.00 alkavassa tilaisuudessa aamupala. Iltapäivällä kahvitus. 
  1. Ohjelma kuntoon. Kiinnostavia ja inspiroivia esityksiä henkilöiltä, jotka tietävät mistä puhuvat ja kertovat uutta hyödyllistä asiaa. Joku julkisuuden henkilö, tai firman kansainvälisestä johdosta joku?  Workshopeja aiheista joita osallistujat ovat toivoneet etukäteen. Verkostoitumista vaikka pelillistämisen kautta. Palkitaanko joku? Tuovatko osallistujat itse mahdollisesti jonkin esityksen? Konttorien välinen leikkimielinen kisa? Speed dating? 

Tehkää tapahtuma, johon halutaan tulla vaikka se ei olisikaan pakollinen. Kysykää osallistujilta toiveita, ottakaa palaute vastaan ja tarvittaessa vastatkaa siihen. Pyrkikää antamaan matkalle lisäarvoa sellaisella tekemisellä mikä ei maakuntakonttorissa tai Skypellä onnistu. Tuotekoulutukset ja muu pänttäys hoituu kyllä kotonakin vaikka e-learningillä.




Kommentit

Suositut tekstit